Wie zijn wij?

Wij zijn Dirk Sonneveld (29) en Sanne Luijben (31), twee creatieve / groene ondernemers, op dit moment woonachtig in Rotterdam. Samen met onze kat Stoffel zijn we op zoektocht naar een standplaats voor onze toekomstige woning, een voormalig Duitse DDR treinwagon. Sanne is zorgtuinder en illustrator, Dirk is decorbouwer en  –ontwerper, voornamelijk voor theater. En daarnaast docent.


Waarom een treinwagon?

Als kind vroeg Dirk zich al af hoe het zou zijn om in een treinwagon te wonen. hbf-leipzig-der-dr-reisezugwagen-typ-yb70-776917Geïnspireerd door de Tiny House beweging zijn wij dit samen gaan onderzoeken, en zagen we al snel dat deze woonvorm precies is wat we zochten. De wagon is een lege huls, waar relatief eenvoudig een huis in gebouwd kan worden. De ruimte is klein, maar niet zo klein als een echt Tiny House. Ons doel is om zo ecologisch mogelijk te bouwen.

Hoewel het verplaatsen van deze wagon niet zo eenvoudig is als een woonwagen, is het zeker mogelijk. Daarmee is het een optie om een locatie tijdelijk te kunnen bewonen, mits voor een aantal jaar.

Wat zoeken we?

Een (tijdelijke) standplaats voor een aantal jaar, op ongeveer een uur rijden van Utrecht. Bij voorkeur een landelijke omgeving. Nutsvoorzieningen hoeven hier niet per sé aanwezig te zijn, gezien de energie zelf opgewekt zal worden middels zon- en windenergie. Door gebruik te maken van een composttoilet, is ook riolering geen vereiste.

Wat bieden we?

Wij hebben veel interesse in samenwerkingen op het gebied van wonen in ruil voor een stuk onderhoud of beheer. Bijvoorbeeld (antikraak) terrein-toezicht, groenbeheer, of assistentie op uw erf.

Beiden zijn we handig en ondernemend, en kijken we graag op welke manieren we het mes aan meerdere kanten kunnen laten snijden. Lees meer over wat we te bieden hebben onder het kopje Samenwerkingen

Wilt u meedenken?

Heeft u niet direct plek voor een treinstel, maar wel tips, ervaringen of contacten die voor ons interessant kunnen zijn? Schroom niet om contact met ons op te nemen of ons plan door te sturen.

Overige info

Dirk’s site

Sanne’s site (nog niet helemaal af)